Batátové gnocchi

Napriek tomu, že batáty po upečení sú riadne sladké, v týchto slížoch je ich sladkosť veľmi jemná. Takže sa z nich stáva neutrálny základ, na ktorom sa môžete vyšantiť.

Budete potrebovať:
380 g uvarených oranžových batátov v šupke
1 vajce
štipka soli
200 g polohrubej múky

Ideme na to:
Očistíme si batáty a spolu so všetkými ingredienciami si vypracujeme cesto.
Je možné, že budete potrebovať viac alebo menej múky.
Pracovnú dosku si posypte múkou a cesto si rozdelíte na 6 častí a z nich urobíte valčeky.
Tie budete krájať na 1 cm kúsky, do ktorých spravíte odtlačok vidličky.
Dáte variť do vriacej posolenej vody. Varia sa krátko.
Hotové budú, keď vyplávajú na povrch.

Polejte slaným maslom a posypte nastrúhaným syrom.